Totul Despre Condițiile De Viață Sănătos!

11 septembrie: în ziua Cerrado întâlniți cele mai amenințate animale

Astăzi, 11 septembrie, Ziua Națională a Cerrado, WWF a subliniat cele cinci mamifere care locuiesc în acest biom și cele mai amenințate cu dispariția de presiunea frontierei agricole pe vasta regiune braziliană Cerrado.

Cerrado trebuie să-și amintească, nu este un biom brazilian . Este, de asemenea, prezent în Bolivia și Paraguay și este, prin urmare, de importanță continentală, deoarece în aceste țări corespunde, de asemenea, zonelor de teren arabil de bună calitate și în special căutată de practica monoculturii industriale.

Cele cinci mamifere în cauză sunt amenințate cu dispariția în toată regiunea Cerrado din America Latină . Acestea sunt: ​​Lobo Guará, Onça Pintada, Tatu Canastra, Anta și Tamanduá Bandeira.

fotografie: wwf

Jaguar ( Panthera onca )

Jaguarul nostru, cea mai mare pisică din America, este în pericol de dispariție în Brazilia și, de asemenea, în alte țări în care trăiește. Motivele sunt întotdeauna la fel - avansarea frontierei agricole în habitatele lor, cu răsturnarea pădurilor, reducerea vânătorii și disponibilitatea apei. Jaguarul este partea de sus a lanțului alimentar din pădurile din America Latină, iar dispariția lui se întâlnește împreună cu intrarea violentă a omului în zonele natale. Este pe lista roșie a speciilor amenințate ale Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii ( IUCN ) ca o specie "aproape" amenințată, ceea ce înseamnă că dacă realitatea nu se va schimba, în curând jaguarul și sora sa, jaguarul negru, panterul nostru, va fi într-adevăr într-un pericol serios de a fi dispărut.

Tatu-canastră ( Priodonte Maximus )

Tatu-canastra sau Tatu-Açu, adică, armadillo gigantică, mare, este cea mai mare și mai rară armadilă de pe planetă. Poate cântări până la 60 kg și ajunge la o lungime de 1, 5 m. Un adevărat armadillo care digeră tuneluri prin savană și, prin săpăturile sale, bate solul și creează noi habitate. De asemenea, se întâmplă în Pantanal, în Pădurea Atlantică și în Amazon. În prezent, aceasta este clasificată ca fiind vulnerabilă la dispariția de către lista roșie a IUCN și "critic periclitată" în state. Riscul se datorează schimbării obiceiului său și, de asemenea, braconajului său - carnea de armadilă a integrat întotdeauna meniul comunităților tradiționale, precum și utilizarea cocilor pentru fabricarea ustensilelor.

Anta ( Tapirusul terestru )

Anta, cel mai mare mamifer terestru din Brazilia și America de Sud, seamănă cu un mic elefant prin trunchiul lung, în mișcare. Ea atinge 1 m înălțime și 2 m lungime, cu o greutate medie de 300 kg. Pericolul tapirului este acela de a găsi unul care trece prin traseul forestier - puteți fi siguri că, în spatele unui vagabond, în spatele lui vine o uncie! Da, inamicul tapirului este jaguarul, vânătoarea de a mânca, sau omul, că vânătoarea de a ucide. Această porțiune uriașă spinoasă se hrănește cu frunze și fructe, vegetație, acvatică, lăstari și bastoane, care digeră fără a fi rumegătoare, deoarece tractul digestiv conține microorganismele corespunzătoare. Este solitar, merge pe timp de noapte, nimic foarte bine și înainte de a se abundă în toate mediile braziliene. Acum este pe lista IUCN ca fiind vulnerabilă și, în cerrado, este deja considerată "în pericol".

Tamandua-pavilion ( Myrmecophaga tridactyla )

Cu o coadă enormă și o bandă diagonală pe corp, care o deosebește de alți veri, anteaterul de steag este, de asemenea, cel mai mare anteater al locurilor noastre. Ea atinge, la adulți, aproximativ 2, 20 m în lungime și până la 45 kg în greutate. Iubeste furnicile si termitele, mancarea preferata si unica. Se deschide movilele de termite cu ghearele sale uriașe și, cu limba lungă, gooseasă, trage toate bug-urile ascunse afară. Un har care are o îmbrățișare muritoare pentru alte animale. Locuiește câmpuri și păduri curate, închise întotdeauna în spatele furnicilor și termitelor. De asemenea, se găsește în țările din America Centrală și în alte țări din America de Sud, care a apărut în toate statele braziliene. Acum dispare în Rio de Janeiro și Espirito Santo, cu riscul de dispariție în alte state ale Uniunii .

Lupul lupat ( Chrysocyon brachyurus )

Este singurul nostru lup, deși nu este singurul canid brazilian. În ciuda faptului că este cel mai mare nu este atât de mare, ajungând astfel la o greutate cuprinsă între 20 și 30 kg. El este înalt, spicat, cu picioare subțiri și roșu. Lupul hranei mănâncă rozătoarele, păsările și fructele (este singurul animal care consumă "fructul de lup" otrăvitor, Solanum lycocarpum, care îl păstrează sănătos și desparasitado) în Cerrado și în câmpuri, unde se află și el, atât în Brazilia, Paraguay, Peru, Argentina și Bolivia. Avansul frontierelor agricole forțează lupul să invadeze zonele cultivate în căutarea hranei, ceea ce îl face vulnerabil la vânători. Acesta este considerat "aproape amenințat" de Lista Roșie a IUCN și se estimează că există mai puțin de 25.000 de persoane în lume, cu 20.000 de locuitori din țări braziliene.

Citiți și:

Știți CLOSURA BRAZILIANĂ?

Știți ce sunt animalele din Brazilia cu risc de extincție?

Sursă foto: tnc.org.br

Recomandat
Paineiras sunt copaci mari, maiestuoși, ale căror fructe, când sunt coapte, dau paina, un nor de bumbac alb . Dar nu numai, paineiras sunt și alimente și medicamente , folosite de populațiile tradiționale. Există mai mulți copaci pe care îi numim paineira - aparțin familiei Malvaceae și genului Ceiba (numit anterior Chorisia). Acești cop
Guvernatorul Geraldo Alckmin a petrecut întregul an 2014 garantând că nu va exista lipsă de apă , dar după un timp, multe orașe și cartiere din statul São Paulo au suferit și încă suferă de lipsuri de apă și de "reducerea fluxului de apă "Pentru a controla Sabesp, un nou nume pentru rotația apei , negat și de guvern. În lunile februa
Știați că cele mai frecvente probleme de sănătate provin din digestia slabă, însoțită de eliminarea redusă a deșeurilor? Căci exact așa este, când canalul captează toxinele care se răspândesc și corpul se îmbolnăvește. Una dintre primele terapii de întreținere a sănătății - sau chiar când sunteți bolnavă și decideți să vă tratați așa cum ar trebui - este să vă îmbunătățiți funcțiile gastrice și intestinale. INTESTINĂ ȘI DEPRESIE: O ÎNTREBARE CURATĂ D
Există un copil care se va spânzura în mod voluntar după prânz în după-amiaza timpurie, în timp ce alții se luptă cu somnul. Dar să te odihnești după-amiaza este un obicei necesar pentru sănătatea copilului ? De ce? Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Massachusetts: Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani au o capacitate limitată de a stoca informațiile învățate . Interviul de după-amia
Atât de multe fete care rămân însărcinate și nu știu ce să facă, nu-i așa? Într-o astfel de situație delicată, principalul lucru este să poți conta pe sprijin - și nu există un sprijin mai bun pentru un adolescent gravidesc decât cel care poate fi dat de mama ei. Deci, fată, vorbește cu mama ta - poate chiar "scuipa", dar instinctul ei maternal, pentru a te proteja, va vorbi mai tare. Citiți, de asemene
Patruzeci și cinci de cenți de euro nu par mici, dar reprezintă cu mult dimensiunea recunoștinței. Micul Giovanni, un băiat italian de doar 5 ani, a colectat monedele într-o pungă albă și le-a înmânat medicului care ia tratat mama cu cancer. Băiatul a decis să-și doneze economia mică la cercetarea cancerului, predându-l direct lui Pietro Carldarella, director adjunct al departamentului de senologie al Institutului European de Oncologie din Milano, care, cu aproximativ un an în urmă, și-a tratat cu succes cancerul. mama a 35 de ani,